ESTHETISCHE BEHANDELINGEN

Body-contouring

Ook voor deze behandelingen gebruiken we de unieke, FDA-goedgekeurde apparatuur van fabrikant CUTERA.

Maximale spierontwikkeling met truSculpt Flex+

Vetreductie gaat het onderliggend spierweefsel terug op de voorgrond brengen door de camouflage door een dikkere vetlaag aan te pakken. Naar resultaat van de remodelering toe zijn de resultaten nog meer uitgesproken indien je na de vetreductie ook de onderliggende spieren gaat verstevigen waardoor ze in omvang toenemen. Met de truSculpt Flex apparatuur te gebruiken na de truSculpt ID vetreductie, wordt U getuige van de "trueBody experience" : vetreductie op een afgetraind lichaam.

truSculpt ID 1

Spiders

Spiders of “gesprongen haarvaten” komen frequent voor op de benen, wangen en neus. Ze zijn rood, blauw of paars. Normaal zijn deze bloedvaatjes onzichtbaar, maar bij sommige mensen gaan ze uitzetten en worden ze zichtbaar doorheen de huid. Hiervoor zijn verschillende oorzaken: blootstelling aan de zon, zwangerschap, hormonale behandeling en vooral erfelijkheid. In de menopauze wordt de huid dunner en verliest ze een deel van haar collageen, waardoor de kleine adertjes meer zichtbaar worden.

De meest courante behandelingen zijn laser en sclerotherapie, al dan niet in combinatie. Voor spiders in het gelaat (couperose, rosacea) is laser de beste behandeling. Voor spiders op de benen wordt sclerotherapie, eventueel in combinatie met laser verkozen. Door de evolutie in laserapparatuur en de uitbreiding van de bloedvaten die er mee kunnen behandeld worden, treedt laserbehandeling meer en meer op de voorgrond, en kunnen veel bloedvaten die vroeger alleen konden gescleroseerd worden, nu ook direct gelaserd worden.

VoorNa

Sclerotherapie

Esthetisch storende adertjes of aders die zullen evolueren naar grotere spataders kunnen behandeld worden met inspuitingen op de raadpleging. Deze behandeling kan dus zowel medisch als zuiver esthetisch zijn. Met een fijn naaldje wordt een product ingespoten dat de binnenwand van de adertjes irriteert. Door het afplakken met watjes en het dragen van een steunkous, zulen de wanden aan elkaar verkleven, zodat de behandelde aders onzichtbaar worden.

Deze techniek die meer dan haar diensten bewezen heeft in het verleden, geraakt de dag van vandaag wat op de achtergrond door een enorme evolutie in de lasertherapie waarbij nu bloedvaten van minder dan 1 mm tot ongeveer 1 cm diameter gewoon kunnen gelaserd worden, met achterwege blijven van blauwe plekken, duidelijk minder risico op pigmentatie, en afwezigheid van noodzaak tot dagenlang dragen van steunkousen.

Laserbehandeling

Wij bieden de mogelijkheid om op de raadpleging met de nieuwste laserapparatuur tal van aandoeningen van bloedvaten zoals ontsierende adertjes op gezicht en benen voor u te behandelen. Met de meest geavanceerde technologie kunnen bovendien een grote verscheidenheid aan goedaardige pigmentaandoeningen bij mannen en vrouwen met iedere huidtint veilig en effectief behandeld worden. Na enige tijd zijn de vaten niet langer zichtbaar. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Na de behandeling zijn de bestaande aders grotendeels of geheel verdwenen.

Meer

Thermocoagulatie of fulguratie van spiders

Thermocoagulatie of fulguratie van spiders is een andere optie, de resultaten van laserbehandeling op de benen en adertjes in het gelaat zijn vergelijkbaar. Na thermocoagulatie verschijnt er voor enkele weken een heel klein korstje op de behandelde plaats. Deze behandelingstechniek is tijdrovend, soms zijn er littekentjes onder de korstjes. De techniek wordt in onze praktijk niet meer toegepast.